Yaprak baskısı: Sonbahar Sanat Etkinliği

Mevsim geçişleri çocuklarının değişikliklere olan ilgileri ile doğrudan ilgili olarak sanat ve fen-doğa etkinliklerinde verimli olarak kullanılabilecek temalardır. Bugün oldukça kolay ve bilim ile doğrudan ilişkilendirilebilecek bir sanat etkinliğine değineceğiz.

Bu etkinlikte suluboyalar, kuru yapraklar ve kağıt gibi kolayca elde edilebilecek materyaller ile bir sanat etkinliği yapacağız. Sonbahar yapraklarını eğer mümkünse sınıfınızla birlikte bir doğa yürüyüşü yaparak toplamanız etkinliği daha da zengin hale getirebilir.

Bunun yanı sıra etkinlik yapılırken sanat etkinliğinin fen-doğa alanı ile ilişkilendirilmesi de etkinliğinizi zenginleştirecektir. Her bir yaprağın neden farklı olduğu, yaprakların şeklinden ağaçları tanımanın mümkün olup olmadığı, veya yaprağın işlevi üzerine bir konuşma çocukların ilgilerini daha da artıran bir adım olacaktır.

İhtiyacımız olanlar

  • Suluboya
  • Boya fırçaları
  • Kuru yapraklar
  • Beyaz kağıt
  • Oklava benzeri rulo şeklinde bir cisim
Görsel: naturallyeducational.com

Yapım Aşamaları

  1. Topladığınız kuru yaprakları sınıf içerisinde bir kutuya koyun ve öğrencilerinizin diledikleri yaprakları seçmelerini sağlayın. Mümkünse farklı türden ağaçların yapraklarını seçin.
  2. Herkeste bulunan yaprağın neden farklı olduğu, sonbaharda renklerinin neden değiştiği, neden döküldükleri ve yaprakların işlevleri üzerine çocuklarla bir konuşma gerçekleştirin.
  3. Her çocuğun dilediği yaprağı dilediği renklerde sahip oldukları suluboya ve fırçalarla boyamalarını sağlayın.
  4. Yaprakların boyanması tamamlandıktan sonra yapraklar kurumadan yaprağın üzerine bir başka kağıt yerleştirmelerini sağlayın.
  5. Oklava benzeri rulo malzeme ile yaprağın üzerinden geçmek veya el ile yaprağın tümünün üzerinden geçmek renklerin kağıda geçmesi açısından önemlidir.

Parmak Boyasıyla Sonbahar Ağacı Yapımı etkinliğimiz de ilginizi çekebilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir